top of page

ROMANIAN

New Theatre Helsinki (NTH) este o iniţiativă care vizează artele spectacolului şi care se desfăşoară între anii 2020 şi 2022. Scopul iniţiativei este acela de a crea un nou loc de întâlnire dedicat diversităţii culturale în domeniul artelor spectacolului. NTH a luat fiinţă din nevoia de a spori vizibilitatea diversităţii lingvistice şi culturale a societăţii noastre, manifestată în artele spectacolului atât ca şi conţinut, cât şi din punctul de vedere al interpreţilor şi al receptorilor (publicului).

New Theatre Helsinki are ca scop să devină un loc de întâlnire şi o platformă de cooperare între profesioniştii din domeniul artelor şi spectatorii lor (indiferent de pregătirea pe care o au), dar şi între ei şi instituţiile teatrale deja existente. De asemenea, proiectul va crea noi reţele şi modalităţi de conlucrare între regiunea de bază, Finlanda, şi celelalte ţări nordice.

NTH este condus de două asociaţii teatrale cu baza la Helsinki. Acestea au o vastă experienţă în domeniul artelor spectacolului şi a inter-culturalităţii. European theatre collecive (ETC) este o asociaţie teatrală internaţională formată în anul 2007. Teatteri Metamorfoosi, înfiinţat în 2005, se axează pe teatru fizic.

În efortul de a crea o scenă mai diversificată şi mai cuprinzătoare pentru artele spectacolului, avem nevoie de voi toţi – spectatori, actori şi profesionişti ai artelor, comunităţi, reţele şi asociaţii. Pe durata proiectului, vom organiza discuţii libere, întâlniri, ateliere şi spectacole în diverse locaţii, inclusiv la teatrele partenere. Sunteţi bineveniţi să ne urmăriţi şi să vă alăturaţi iniţiativei noastre.

bottom of page