top of page

HUNGARIAN

A New Theatre Helsinki (NTH) egy előadóművészeti kezdeményezés, amely a 2020–2022 közötti időszakban működik. A kezdeményezés célja egy új helyszín létrehozása, amely az előadóművészet kulturális sokszínűségével foglalkozik. Az NTH annak a szükségességéből született, hogy társadalmunk nyelvi és kulturális sokszínűségét láthatóvá tegye az

előadóművészet területein: annak tartalmában, az alkotókban és a közönségben.

A New Theatre Helsinki célja, hogy találkozóhely és platform legyen a különféle háttérrel rendelkező művészeti szakemberek és közönség, valamint a meglévő színházak között. A projekt új hálózatokat és együttműködési formákat fog létrehozni a fővárosban, Finnországban és a többi északi országokban.

Az NTH-t két helsinki székhelyű színházi társulat vezeti, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek az előadóművészet és az interkulturalitás területén. Az European Theatre Collective (ETC) egy 2007-ben alakult nemzetközi színházi kollektíva. Teatteri Metamorfoosi egy 2005-ben alakult társulat, aki a fizikai színházra összpontosít.

Egy változatosabb és befogadóbb előadóművészeti színvonal felépítéséhez mindenkire

szükségünk van - nézőkre, előadóművészekre és művészeti szakemberekre, közösségekre,

hálózatokra és koalíciókra. A projekt során nyílt beszélgetéseket, találkozókat, workshopokat és előadásokat szervezünk különböző helyszíneken és a partner színházainkban. Örömmel várjuk, hogy kövessen és csatlakozzon hozzánk.

bottom of page